Det var länge sedan jag skrev någon om nåt recept jag testat nu. Vill promota den här potatissalladen som är fantastiskt god! Är inte alls förtjust i de med majonnäs och nu efter operationen skall jag definitivt inte äta det hur som helst. Då passar den här fräscha varianten perfekt. Receptet är taget från Recept365.
10 portioner
- 4 msk olivolja
- 1 1/2 msk gula senapsfrön
- 4 msk äppelcidervinäger
- 1 tsk hackad färsk rosmarin
- 1/2 dl hackad persilja
- 1 kg små färskpotatisar
- 1 tsk salt
- 2 krm peppar
- 140 g vegetariskt bacon (eller 1 pkt vanligt bacon om man hellre vill ha det)
- 1 ask körsbärstomater
- 1/2 hackad rödlök
- persilja till garnering
Gör så här
- Hetta upp 1 msk av oljan (för 10 portioner) i en stekpanna, lägg i senapsfröna och täck med lock tills de börjar poppa.
- Tillsätt hälften av vinägern och låt koka ca 1 minut under lock på svag värme. Låt svalna.
- Blanda resterande vinäger, rosmarin, persilja och senapsfräset. Förvara övertäckt i kylen. Hit kan förberedas 1 dag i förväg.
- 2–6 timmar före servering: Sätt ugnen på 225°C.
- Dela eventuellt potatisarna om de är stora. Lägg på en plåt och blanda runt med resten av oljan, salt och peppar.
- Ställ in i mitten av ugnen ca 20 minuter, tills potatisen är mjuk. Låt svalna.
- Strimla baconet och knaperstek i en het stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper om du använder vanligt bacon.
- Skär tomaterna i halvor.
- 30 minuter före servering: Blanda potatis och bacon med tomater och rödlök. Garnera med persilja.
För alla?
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: Välj äggfri majonnäs.